top of page

Over Alex

Mijn naam is Alex Snel. Samen met mijn vrouw Femke, en onze 3 jongens Rune, Pelle en Flint woon ik in Oldemarkt, een mooi dorpje in de kop van Overijssel.
 
Dagelijks loop ik met onze hond Sara in Friesland, aangezien ons dorp op de grens met deze provincie ligt.

Alex Snel van Fundament Coaching is een authentieke coach zonder oordeel. Hij heeft zowel professionele als persoonlijke ervaring met verandering die hij met je wil delen om je te helpen veranderen.
Alex van Fundament Coaching heeft jarenlange psychiatrische ervaring en ervaring in de verslavingszorg als counselor, o.a. in het 12-stappenmodel. Fundament Coaching biedt vanuit passie en ervaring coaching aan naasten van verslaafden.

Mijn professionele
ervaring

Ik heb ruim 10 jaar bij de GGZ gewerkt, waar ik diverse psychiatrische ervaring heb opgedaan.


Daarna ben ik meer dan 12 jaar counselor geweest bij een gerenommeerde verslavingszorg aanbieder. Zowel klinisch als in de nazorg heb ik diverse mensen mogen coachen en behandelen binnen het 12-stappenmodel. Daarnaast gaf ik advies en educatie voor naasten van een verslaafde.


In 2022 heb ik de stap gezet naar Victory Village waar ik als ambulant begeleider actief ben.

In 2023 ben ik daarnaast vanuit passie en ervaring begonnen met Fundament Coaching, waarmee ik onafhankelijke coaching en ondersteuning aan naasten van verslaafden bied.

Mijn persoonlijke ervaring met verandering

Ik ben een energieke, positieve man met jarenlange ervaring als counselor. En ook ik heb aan den lijve ondervonden hoe het is om vast te lopen in negatieve oordelen in mijn eigen denken en voelen.

Uit mijn hoofd, en in contact met anderen

Ik heb een proces doorgemaakt waarin ik oordelen losliet, en stopte met alles in mijn eentje doen. Toen ik contact maakte met anderen, ontdekte ik iets moois. Dat niet zozeer zij een oordeel over mij hadden, maar vooral ikzelf! En die ontdekking kon ik alleen doen door uit mijn eigen hoofd te gaan, en in contact met anderen.

Vrijheid in de wetenschap dat je niet alleen bent

We voerden gesprekken waarin ik me gehoord voelde, en tot nieuwe inzichten kwam. Hier ontstond mijn gevoel van vrijheid. Vrijheid in de wetenschap dat je niet alleen bent. Dat er meer is, dat je iets om je heen hebt. Waarbij de diepere laag en hogere macht Jezus is.

Verandering voor de hele omgeving

De verandering stopte niet bij mijzelf. Ik ga nu namelijk heel anders om met mensen en situaties. Mijn vrijheid bracht daarom ook een flinke verandering voor mijn omgeving. Ik zie mogelijkheden, bekijk de dingen positief en ik ben mijn passie gaan volgen.

MEL_5055.jpg
Alex van Fundament Coaching vindt vrijheid in de wetenschap dat je niet alleen bent. Dat er meer is, dat je iets om je heen hebt. Waarbij de diepere laag en hogere macht Jezus is. Alex speelt in zijn vrije tijd graag piano, waar hij God aanbidt. God is mijn fundament. Ik getuig graag van Zijn grootheid.

Waar je mij kan vinden?

In de tuin, genietend van onze kippen. In een kleine katoenen tent, bij voorkeur op een Waddeneiland. Of in de kringloop, op zoek naar vintage kleding en brocante/oude items!

 

En achter de piano, waar ik God graag aanbid. God is mijn fundament. Voel je vrij om mij te benaderen, ik getuig graag van Zijn grootheid.

De fundamenten van Fundament Coaching

Eerlijk

Om coaching te laten slagen, is het nodig dat je openstaat voor verandering. Door je gevoelens en gedachten te benoemen, kunnen we al pratend tot helpende inzichten komen.

Betrokken

Je bent niet alleen, want ik sta naast je. Ik luister naar je en ik hoor je. Vanuit mijn eigen persoonlijke ervaringen deel ik inzichten en adviezen met je die passen bij jouw situatie.

Authentiek

Ik werk vooral niet met standaardlijstjes of protocollen. Ik reageer in het moment op wat er gebeurt of besproken wordt, en waar dus je behoefte op dat moment ligt.

Zonder oordeel

Ik ben geïnteresseerd, nieuwsgierig en open. Ieder onderwerp is bespreekbaar en alles kan en mag gezegd of gevraagd worden. Ik luister naar jou zonder oordeel.

Dit zeggen anderen over mij

Alex van Fundament Coaching heeft met 12 jaar ervaring in de verslavingszorg samengewerkt met veel tevreden cliënten en gerenommeerde instanties en professionals. Hun ervaring is dat Alex van Fundament Coaching een eerlijke, authentieke, nieuwsgierige, open coach is die een luisterend oor biedt. Bij Fundament Coaching vind je een coach zonder oordeel.
"Verslaving is een familie ziekte, iedereen in de nabijheid van de verslaafde raakt in meer of mindere mate zichzelf kwijt.
 
Alex heeft ervoor gekozen om families bij te staan in het vinden van de weg terug, terug naar jezelf. Dit is een groot onderdeel van de oplossing: iedereen moet veranderen.
 
In het werken met Alex zag ik zijn kracht en liefde. Alex brengt licht en wijst de weg op een eerlijke, soms confronterende wijze.
 
Mijn motto is; "verslaving gedijt in het duister en dooft in het licht". In die zin zeg ik: pak zijn hand, geef je over en ervaar wat het je gaat brengen: hoop en vergeving!"
Maarten Dammers, auteur van het boek over verslavingen: "Ik ben Maarten en ik ben verslaafd" en verslaafdencoach in het televisieprogramma "Verslaafd".

Maarten Dammers

Auteur 'Ik ben Maarten en ik ben verslaafd'

“Zie, de winter is voorbij."

 Hooglied 2:11

Kruisstraat 38

8375 BG  Oldemarkt

Telefoon

06 - 50625091

Email

Volgen

  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page